APS Therapie
Een therapie m.b.v. microstroom voor o.a. het versnellen van herstelprocessen in het lichaam, bevorderen van energie en verlichten van pijn.
APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie.
APS Therapie is een revolutionaire therapie die met behulp van het APS apparaat het lichaam stimuleert bij herstel, regeneratie en energie bevordering.
Het APS apparaat geeft een microstroom signaal af aan het lichaam om de lichaamseigen actiepotentiaal op te wekken en lichaamsenergie vrij te maken.
APS Therapie kent vele toepassingen zoals:
- Het verlichten van pijn
- Het vermeerderen van energie
- Het versnellen van herstel
APS Therapie wordt als microstroom behandeling dan ook veel ingezet voor dit soort klachten en met veel succes. ‘Voor een betere kwaliteit van leven!’
Wat doet APS Therapie?
Door de prikkeling van de actiepotentiaal treedt er een verbeterde cel-communicatie op waardoor er een toename van energie plaatsvindt in het lichaam. Deze energie komt voort uit de toename van ATP (Adenosinetrifosfaat) die door de behandeling met het APS apparaat met factor 5 tot 8 keer wordt verhoogd.
Deze extra energie wordt door het lichaam benut om cellen te laten herstellen en in balans te brengen. Bij verbruik van deze energie zorgt de lichaamseigen pijnstiller adenosine, die in gebonden vorm overblijft, voor extra pijnstilling.
Een ander positief effect van APS Therapie is terug te vinden in een versnelde afvoer van afvalstoffen in het lichaam dat ook bijdraagt aan minder pijn en een betere algehele gezondheid.
Doordat er gebruik gemaakt wordt van een unieke vorm van microstroom heeft APS Therapie een sterk doordringbaar vermogen waardoor ook dieper gelegen gebieden in het lichaam goed te bereiken zijn. Hiermee onderscheid APS Therapie zich ten opzichte van veel andere therapievormen.
Behandelingen/klachten
- Chronische pijnklachten: MS (Multiple Sclerose),reuma, fibromyalgie, hoofdpijn en whiplash
- Vermoeidheidsklachten: ME (Myalgische Encefalomyelitis), CVS (Chronisch Vermoeidheidssyndroom) Fibromyalgie
- Sportblessures
- Blessure/pijn aan: Nek,Schouder, Rug, Bil, Armen en Benen, Handen en Voeten
- Overbelasting van de spieren
- Alle verstijvingen van het bewegingsapparaat
- Triggerpoints
- Sneller herstel van wonden en botbreuken
- RSI-klachten
- Achillespees en andere peesontstekingen
- Burn-out klachten en depressies
- Stressgerelateerde klachten
- Slijmbeursontsteking
- Bindweefselontsteking
- Longontsteking
- Slapeloosheid
- Migraine
- Spanningshoofdpijn
- Ischias
- Tinnitus (oorsuizen)
- Energiegebrek
- Tenniselleboog
Mocht uw klacht niet in bovenstaande opsomming staan mail of bel even.
Grote kans dat die klacht dan prima behandeld kan worden met APS Therapie.
Hoe gaat APS Therapy in zijn werk?
Alvorens we met de eerste behandeling starten vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats. Een behandeling met APS is een prettige, niet pijnlijke behandeling.
Door middel van elektroden wordt het APS signaal overgebracht op het lichaam. De elektroden worden op strategische plaatsen aangebracht om een zo effectief mogelijke behandeling te verkrijgen. Dit APS signaal is pijnloos, comfortabel en geheel veilig voor het lichaam.
Er worden 2-4 elektroden op het lichaam aangebracht. Deze elektroden worden aangesloten op het APS-apparaat die een micro-electrostroom opwekt (Actie Potentiaal).
Volgens uw persoonlijke behandelplan, gericht op uw klachten wordt u dan gedurende 32 minuten behandeld.
De behandeling bestaat uit 4 sessies van 8 minuten. Waarbij de elektroden 4 keer van plaats kunnen wisselen afhankelijk van de klacht. Een eerste behandeling met intake duurt ongeveer 60 minuten. Een vervolgbehandeling duurt 45 minuten (inclusief voortgangsgesprek). Aan te raden is om na iedere behandeling extra veel water te drinken, waardoor de afvalstoffen die vrij komen, worden afgevoerd.
Vergoedingen
Gelukkig zijn er een aantal zorgverzekeraars die de therapie volledig of gedeeltelijk vergoeden. De hoogte van de vergoeding hangt af van de zorgverzekeraar en het type pakket dat is afgesloten.
APS Therapie valt onder de aanvullende verzekering. Bekijk hiervoor de website van uw ziektekostenverzekeraar of ga naar zorgwijzer.nl.